Tevékenységeink

Művészeti foglalkozásaink

Ambrózia Színtársulat szereplői nagyon sokan vannak. 25 fő vesz részt a munkákban, de lehet átfedés a táncosokkal és a zenészekkel is. Azoknak a fiataloknak jelentős, akik nehezen tanulnak szövegeket, akik visszahúzódóak, és inkább a játékos énükkel tudnak megnyilvánulni.  Egy-egy darab születése is izgalmas: van, hogy a színészeink karaktere hívja elő a darabot, de legutóbb az elmúlt évek SEAD foglalkozásainak (Sex Education for Adult Disability People, ami nálunk a párkapcsolatra, társkeresésre és a családi életre való felkészítést jelenti) a tapasztalatai ihlették. A lány, aki nem akarta címmel, saját szerzésű dalokkal, saját zenével varázsolta színpadra Pallagi Attila, Pappné Hajnalka, Rádóczy Hajni és Angermayer Tamásné Ildikó.

 

Tánc: olyan fiatalok is részt tudnak venni a táncban, akik egyéb művészeti terápiákban nem találtak mozgásteret. Fontos a népzenei alap, és a párban együttmozgás, a térváltások és a zenei egység megtartása. Folyamatos fellépések ösztönzik őket arra, hogy gyakoroljanak, készüljenek, ruhákat tervezzenek.

 

Zene: korábban sokkal többen vettek részt zeneterápiában, mint a Hangadók zenekar létszáma, ám mára a próbák csak a zenekartagokat érintik. Ez a fokozott munkatevékenység miatt is szükséges, másrészt már olyan komoly zenei munkát végeznek a zenekari tagok, hogy a szakember egyenként is foglalkozik velük. Mindennapos a tanulási folyamat, amelyet saját szerzemények alkotásával színesítenek. Vásároltunk egy kamerát is, amellyel klippeket is forgatnak a saját számaikhoz.

A Hangadók működése összetettebb, mint egy közös zenélés. A hétvégi fellépések komoly igénybevételt jelentenek. Figyelni kell arra, hogy mikor van gyülekező, melyik hangszert, hová kell pakolni, a hosszabbítók, kábelek, vezetékek, Jack dugók a helyükön legyenek. Zombinak legyen egy plusz szék, és ne maradjon ki a dobfelszerelés alól a szőnyeg.

Januártól van olyan buszunk, amelybe befér a szűkített zenekar és az összes hangszer. Ez hatalmas segítség nekünk, és köszönjük szépen a támogatóinknak!

 

Mi is az az euritmia?

Euritmia: 2014. március elsejétől Harmath Judit euritmista foglalkozik azokkal a fiatalokkal, akiknek jelentős hangképzési és kommunikációs problémái vannak. Az euritmia olyan speciális módszer, amely a hangok és mozdulatok összekapcsolásával erősen stimulálja a jobb és bal agyfélteke közötti együttműködést. Ez hatással van az egész gondolkodási folyamatra, és a beszédre is. Igény mutatkozik a többi csoportban is az euritmiára, ám igen költséges ez a fejlesztés.

Az MGM Alapítvány

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye. A nappali ellátáson belül részt vesznek fejlesztő foglalkozásokon, életvezetési foglalkozásokon és színvonalas művészi tevékenységet is végeznek. Az Ambrózia színjátszók drámáznak, míg a Hangadók zenekar akár két órás koncerttel is tud szórakoztatni. Emellett dolgoznak is, szociális és rehabilitációs foglalkoztatás keretén belül. Szőnek, csomagolnak, sorjáznak, és még sok más egyéb tevékenység is szolgálja életüket.

Kapcsolat

Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Levélcím: 8400 Ajka, Móra Ferenc utca 30.

Tel: +36-88/213-844

Email: mgma.ajka@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.