Tevékenységeink

Rehabilitációs foglalkoztatás

Szövés és takarítást

Ebben a foglalkoztatási formában az a leghangsúlyosabb, hogy megváltozott munkaképességű munkavállaló legyen a fogyatékossággal élő. Tehát rendelkezzen a munkavállaló a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakértői bizottságának komplex minősítésével, és egyértelműen meghatározható legyen, hogy tartós támogatással vagy tranzit foglalkoztatással foglalkoztatható a munkavállaló.

21 fő dolgozik a rehabilitációs foglalkoztatásban is. Ebben a foglalkoztatásban is végeznek szövést, és takarítást, ami kibővül a mosogatással is. A csomagolás tevékenység nagyon hangsúlyos, amihez a RegProjekt Nonprofit Kft. és a PrintArts Kft. adja a munkát. Vannak szociális segítőink is, ami azért nagyon fontos, hogy jól látható legyen: a megváltozott munkaképességhez remekül illik a szakképzettség és az iskolázottság!

Mindkét foglalkoztatás megvalósításában a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal segít bennünket. Hol egy egyszeri támogatással, hol a nagyon türelmes technikai segítéssel.

 

Fő profilunk a SZÖVÉS

Azt gondolhatná az olvasó, hogy a szövés és kosárfonás, mint tipikus fogyatékossággal élőkhöz rendelhető tevékenység, fantáziátlan sablonossága lelhető meg nálunk is, de újraértékelésre biztatok mindenkit!

Mind anyagaink, mind kreatív fiataljaink nélkülöznek mindenféle sablont. Színek, pöttyök, rojtok, csíkok, szőrök és puhaságok jellemzik a szőnyegeinket, de még egy lábtörlőhöz is tudunk érzelmileg kötődni.

Volt idő, amikor még nem indult be a szociális foglalkoztatás, de lejárt már az a ROP-os pályázat, aminek keretében megalakult a szövödénk, és nem tudtunk fizetést adni a szövőinknek. Ekkor a 20 főből maradtak 5-en, akik még másfél évig bejártak és szőtték tovább a szőnyegeket, ingyen. Lelkesek maradtak, kitartottak és most ez a kis csapat a lelke, a motorja a szövödének, ahol már tízen dolgoznak, természetesen már fizetésért!

A megrendeléseink azt mutatják, hogy legalább még öt főt kell találnunk, akiket megtaníthatunk szőni, mert nagyon kellenek az ügyes fürge ujjak.

Szabó Marianna rehabilitációs tanácsadónk, és szövőmesterünk a koordinátora a szövödének és Cákler Kálmánné Éva néni önkéntesünk segíti a munkát.

Az MGM Alapítvány

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye. A nappali ellátáson belül részt vesznek fejlesztő foglalkozásokon, életvezetési foglalkozásokon és színvonalas művészi tevékenységet is végeznek. Az Ambrózia színjátszók drámáznak, míg a Hangadók zenekar akár két órás koncerttel is tud szórakoztatni. Emellett dolgoznak is, szociális és rehabilitációs foglalkoztatás keretén belül. Szőnek, csomagolnak, sorjáznak, és még sok más egyéb tevékenység is szolgálja életüket.

Kapcsolat

Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Levélcím: 8400 Ajka, Móra Ferenc utca 30.

Tel: +36-88/213-844

Email: mgma.ajka@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.