Tevékenységeink

Kézműves foglalkozás

 

Ajándék és dísztárgyak készítése a tervezéstől, a kivitelezésig. Itt a hímzéstől, a gyertyaöntésig, a képeslap ragasztásától, a virágkötészeten át a batikolásig minden technika és lehetőség megvalósul. A célunk, hogy produktumot hozzanak létre, és igényes, minőségi munkát végezzenek. Vannak olyan ellátottak, akiknél a kéz bénulása miatt, maga az alkotói folyamat hangsúlyos, és nem a produktum alkotása.

Néha, olyan rejtett tehetségek bukkannak fel, hogy csak ámulunk egy-egy keresztszemes hímzés láttán.

 

Drámafoglalkozás: ez nem egy klasszikus foglalkozás, hanem szituációs játékokkal igyekszünk mozgósítani a sérültek érzelmi kifejező erejét. Célunk, hogy szavakat rendeljenek olyan érzésekhez, megélésekhez, amelyeket kezdetlegesen azonosítanak ugyan, de kifejezni nem tudják. Pl. veszteség miatti szomorúság, gyász, szakítás, csalódás…stb. Itt kapnak helyet a versek, de a kánonban való éneklés tanulása is ebben a foglalkozásban valósul meg.

 

Az MGM Alapítvány

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye. A nappali ellátáson belül részt vesznek fejlesztő foglalkozásokon, életvezetési foglalkozásokon és színvonalas művészi tevékenységet is végeznek. Az Ambrózia színjátszók drámáznak, míg a Hangadók zenekar akár két órás koncerttel is tud szórakoztatni. Emellett dolgoznak is, szociális és rehabilitációs foglalkoztatás keretén belül. Szőnek, csomagolnak, sorjáznak, és még sok más egyéb tevékenység is szolgálja életüket.

Kapcsolat

Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Levélcím: 8400 Ajka, Móra Ferenc utca 30.

Tel: +36-88/213-844

Email: mgma.ajka@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.