Tevékenységeink

Alaptevékenységünk

A nappali ellátás

7.30-15.30-ig vannak nálunk a fiatalok (a későbbiekben így nevezem a fogyatékossággal élő ellátottainkat). Öt csoport működik nálunk, amikben igyekeztünk úgy kialakítani a létszámot, hogy sérülés, kerekesszékes helyigény figyelembe vétele mellett, a munkatevékenység követelményei is teljesüljenek. Két csoportvezető szervezi a foglalkozásokat csoportonként, és vannak segítőink is, önkénteseink is, és a közfoglalkoztatás is nagyon sokat ad hozzá a működésünkhöz.

Van olyan csoport, ahol délelőtt is van írás-olvasás foglalkozás, és van olyan csoport is, ahol prioritás a munka, és csak szünetekben szerveződik egy-egy játékos matekfoglalkozás. Persze, amikor kevesebb a megrendelés, akkor a kettes csoportban recepteket keresnek, vásárolni mennek, és készül a csoportkaja, ami a férfi csoportvezetőknek köszönhetően csilisbab, vagy legalább is olyan étel, ami fakanállal ehető.

Ünnepek körül a kézművesség is teret nyer, és a gyertyaöntés, varrás, hímzés, fahéj angyalkészítés, gyöngyös, kerámia nyaklánc-fűzés és minden kreatív ötlet megvalósul.

Csütörtökön jönnek a terápiás kutyák és segítőik, akik nagyon sok feladatot adnak a fiataloknak. Többek között a gondolattal való „lefekvés-kérést”. Pénteken Judit euritmiázik a fiatalokkal, megy az alma, a narancs körbe-körbe, majd botokkal fordulnak jobbra-balra, és a végén annyira elfáradnak, hogy már csak dolgozni tudnak.

Mozogni mindennap kell, van, hogy csak nyújtó gyakorlatok vannak, de van, hogy sor-, váltóversenyek és focimeccsek szolgálják a mozgást. Azoknak a sérülteknek, akiknek nehéz, vagy nem végezhetők a fizikai gyakorlatsorok, egy FLABéLOS készülék áll rendelkezésükre.

Az MGM Alapítvány

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye. A nappali ellátáson belül részt vesznek fejlesztő foglalkozásokon, életvezetési foglalkozásokon és színvonalas művészi tevékenységet is végeznek. Az Ambrózia színjátszók drámáznak, míg a Hangadók zenekar akár két órás koncerttel is tud szórakoztatni. Emellett dolgoznak is, szociális és rehabilitációs foglalkoztatás keretén belül. Szőnek, csomagolnak, sorjáznak, és még sok más egyéb tevékenység is szolgálja életüket.

Kapcsolat

Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Levélcím: 8400 Ajka, Móra Ferenc utca 30.

Tel: +36-88/213-844

Email: mgma.ajka@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.