Tevékenységeink

Életvezetési foglalkozás

Az egyszerű ételek elkészítése, hozzávalóinak beszerzése, ehhez kapcsolódóan a pénzkezelés, vásárlás, és kommunikáció fejlesztése. Takarítás, mosás, vasalás, varrás elemeinek az elsajátítása, a szükséges munka meglátása, elvégzése. Miután az önállóság van a fókuszban, nagyon fontosnak tartjuk, hogy a lehető legtöbb tapasztalat kerüljön a „kezekbe”. Vannak közös csoportfőzések, de kiscsoportos is, és hamarosan eljön az ideje az egyedüli, önálló kajakészítésnek is.

A pénzzel viszont, csak a baj van. Még a színe is változott nemrég, és ami eddig kijött a „kékből”, az már csak a kék és barna bankókból fizethető. De az is nehéz, hogy mennyi 10 deka párizsi, és tegnap, miért volt elég 3 tojásból a rántotta, ma meg 10-ből is kevés lenne.

A házimunka valóban láthatatlan, századjára is kérni kell az ablakpárkányok letörlését, mert senki nem látja, hogy poros J. A fiúknak meggyőződésük, hogy takarítani csak a nőknek szabad, és persze mosogatni is. Ezen a szokásrendszeren változtattunk, így Peti kiváló konyhatündér a kötényében!

Az MGM Alapítvány

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye. A nappali ellátáson belül részt vesznek fejlesztő foglalkozásokon, életvezetési foglalkozásokon és színvonalas művészi tevékenységet is végeznek. Az Ambrózia színjátszók drámáznak, míg a Hangadók zenekar akár két órás koncerttel is tud szórakoztatni. Emellett dolgoznak is, szociális és rehabilitációs foglalkoztatás keretén belül. Szőnek, csomagolnak, sorjáznak, és még sok más egyéb tevékenység is szolgálja életüket.

Kapcsolat

Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Levélcím: 8400 Ajka, Móra Ferenc utca 30.

Tel: +36-88/213-844

Email: mgma.ajka@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.