Hírek & Események

MGMA Bál 2015 - Ajkai szó

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány bálja

október 6, 2015

Mintegy száznyolcvanan vettek részt október 3-án, szombaton a Molnár Gábor Műhely Alapítvány bálján a Kaszinóban.

A bálon, amelyet immár negyedik alkalommal rendeztek meg, az Alapítvány fiataljaiból létrejött Hangadók zenekar alapozta meg a jó hangulatot.

A vendégeket Lovas Irén intézményvezető köszöntötte, csak néhányat említve az Alapítvány idei eseményei közül. Büszkén emelte ki, hogy rengeteg határidős munkát teljesítettek a Molnár Gábor Műhely fiataljai, például a postán látható hűtőmágneseket és kulcstartókat ők csomagolták, és többek között az új telefonkészülékek dobozában található tartószivacsokat is ők készítették. Mindemellett zenéltek, táncoltak, színdarabot alkottak és esélyegyenlőségi napot is szerveztek, amit pár héttel ezelőtt, szeptember 18-án tartottak. Ez az esemény azért volt nagy jelentőségű, mert Ajka város nagyon sok szervezete volt jelen számos szociális és oktatási, és más olyan témájú munkaterületről, amelyek együtt dolgoznak azért, hogy segítsenek a hátrányos helyzetű célcsoportokban élőknek, és fontos számukra, hogy a hátrányos helyzetűek életét valamilyen módon könnyebbé, boldogabbá tegyék.

– Hogy újra együtt lehessünk, és ennek örömét újra közösen átélhessük, soha jobbkor nem lehetett volna ez a bál, mint most, az esélyegyenlőségi napot követően – mondta Lovas Irén. Az intézményvezető az esélyegyenlőségi napon, a Hangadók zenekar koncertjének befejezésekor ígérte meg a folytatást követelő közönségnek és a lelkes zenészeknek, hogy a koncert hamarosan folytatódni fog. A siker a ezúttal sem maradt el. Mivel a Molnár Gábor Műhely Alapítvány idén, június 18-án lépett a huszadik életévébe, és több születésnapot is ünnepeltek, a buli ennek jegyében kezdődött, a fiataloktól már megszokott, fergeteges hangulatban.

A Hangadók után a báli zenét az Adrenalin együttes szolgáltatta. Az éjféli tombolasorsoláson sok értékes nyeremény talált gazdára.

Lovas Irén elmondta, a tavalyi bál bevételéből és a hozzáadott pályázati pénzből vásárolták a kilencszemélyes hosszított rakterű kisbuszt, amivel a személyszállítást, a Hangadók zenekar szállítását, valamint az előállított termékek szállítását is meg tudják oldani. Az idei rendezvény bevételét az Alapítvány tavaly szeptemberben átadott, padragkúti épületének rezsijébe forgatják be majd.

 

Az MGM Alapítvány

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye. A nappali ellátáson belül részt vesznek fejlesztő foglalkozásokon, életvezetési foglalkozásokon és színvonalas művészi tevékenységet is végeznek. Az Ambrózia színjátszók drámáznak, míg a Hangadók zenekar akár két órás koncerttel is tud szórakoztatni. Emellett dolgoznak is, szociális és rehabilitációs foglalkoztatás keretén belül. Szőnek, csomagolnak, sorjáznak, és még sok más egyéb tevékenység is szolgálja életüket.

Kapcsolat

Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Levélcím: 8400 Ajka, Móra Ferenc utca 30.

Tel: +36-88/213-844

Email: mgma.ajka@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.