Hírek & Események

Esélyegyenlőségi Nap 2018

Az önkormányzat és a Molnár Gábor Műhely Alapítvány közös szervezésében idén is megtartották az Esélyegyenlőségi Napot az Agóra téren, amely rendezvény hozzávetőleg 500 fős fölötti látogatottságnak örvendett.

 

A hivatalos megnyitón a település polgármestere, Schwartz Béla köszöntötte a jelenlévőket, majd színpadi produkcióként a Hangadók Zenekar, Erdős Virág megzenésített versét, a Kollár Klemencz László által már jól ismert, Ezt is elviszem magammal című dalt játszották.

A szöveg mondanivalójához kapcsolódva, Lovas Irén, az alapítvány intézményvezetője a produkció után úgy fogalmazott, ahogy Erdős Virág írja, ami mindennap körülvesz minket, akár a tuti, akár a gagyi, akár az otthonkában utcára tett nagyi, mind mélyen érinti bennünk az Embert. Azt a fájdalmat kelti, ami összefügg az igazságtalansággal, akár történelmivel, akár a sorssal.

 

– Ma újra itt vagyunk mindannyian, akik minden este elviszik magukkal a sorsot, a könnyet, a dühöt, a lemondást, hogy holnap újra kezdjék a napot, hogy még többet, tudatosan tehessék a hasznosat az időssel, a sérülttel, a rászorulóval, hogy szervezzék a fedél alá jutást, hogy rendszert csempésszenek egy minden mindegy életbe, hogy a tanítással beelőzzék az elkallódást. De visszük magunkkal a reményt is, hiszen vannak kerekesszékesek, akik nem siratják magukat, hanem kosarazni hívják a diákokat, és együtt táncolnak az épekkel. Ma a színpadon szerepelnek azok a fogyatékossággal élők is, akik a tudásuk legjavát hozzák, heteken át tanulták a verseket, a táncokat, a dalokat. Nekik sokkal nehezebb, mint bármelyikünknek.

Ezt is elviszem magammal – zárta gondolatait az intézményvezető és kifejezte köszönetét mindazon szervezeteknek, amelyek képviseltették magukat az eseményen, megmutatva, miért is dolgoznak egész évben. Lovas Irén a segítőknek, fellépő művészeknek is köszönetet mondott (a Fláre Beás zenekarnak, a rendőrség munkatársainak, az Avar Ajka Kft.-nek), amiért jelenlétükkel hozzájárultak a tartalmas naphoz. A rendezvény ismét elérte célját: a fogyatékossággal élők mindennapjaiba jobban beleláttak az épek. Óvodások, iskolások, az utca embere különféle bátorságpróbákon vett részt a sérültek kedves invitálásának engedve. Többek között kipróbálták, hogy miként lehet jelnyelvvel elmondani egymás nevét, vagy akár bekötött szemmel cipőt fűzni. A színpadon sikert aratott a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport, Hidasi Réka, a Tordasi Szivárvány együttes előadása.

Az idei Esélyegyenlőségi Nap eseményeit a népszerű helyi zenekar, a Hangadók vidám koncert zárta.

 

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hatalmas-erdeklodes-ovezte-az-...

 

YouTube Video: 

Az MGM Alapítvány

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye. A nappali ellátáson belül részt vesznek fejlesztő foglalkozásokon, életvezetési foglalkozásokon és színvonalas művészi tevékenységet is végeznek. Az Ambrózia színjátszók drámáznak, míg a Hangadók zenekar akár két órás koncerttel is tud szórakoztatni. Emellett dolgoznak is, szociális és rehabilitációs foglalkoztatás keretén belül. Szőnek, csomagolnak, sorjáznak, és még sok más egyéb tevékenység is szolgálja életüket.

Kapcsolat

Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Levélcím: 8400 Ajka, Móra Ferenc utca 30.

Tel: +36-88/213-844

Email: mgma.ajka@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.