Pályázatok

GINOP 5.1.5-16-2018-00031 „Együtt a munkavállalásért Veszprém megyében”

EURÓPAI UNIÓS PROJEKT KERETÉBEN MUNKAERŐPIACI SZOLGÁLTATÁSOK RÉVÉN KAPNAK SEGÍTSÉGET A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ álláskeresők VESZPRÉM MEGYÉBEN

                                                              2019. 02. 19.

 

 

A GINOP 5.1.5-16-2018-00031 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Veszprém megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Veszprém Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 161,1 millió forintos uniós támogatás segítségével valósul meg a Molnár Gábor Műhely Alapítvány, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület hármas konzorciuma által. A konzorcium tagjai a hozzájuk irányított álláskereső személyek és az általuk feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe közel 2149 fő bevonását tervezik 2020. december 31-ig.

 

Az érintett személyek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek.

Minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, amely meghatározza a munkaerőpiaci reintegrációhoz szükséges szolgáltatások körét, amelyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás, pszichológiai tanácsadás, szociális információnyújtás, egyéni állásfeltárás és elhelyezés, munkaerőpiaci visszalépést és beilleszkedést segítő reintegráló csoportos foglalkozás, munkavállalói kulcsképességeket és kulcskompetenciákat fejlesztő csoportos foglalkozás, munkaerőpiaci mentori szolgáltatás, pályatanácsadás – pályaválasztási tanácsadás, álláskeresési technikák oktatása, személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportos foglalkozás, munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás.

 

A GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerőpiaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

 

További tájékoztatás a projekt szakmai vezetőjétől Zámbó Jánostól, a zambo.janos@mpme.hu e-mail címen, vagy a +36 30 220 9180 telefonszámon kérhető.

Az MGM Alapítvány

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye. A nappali ellátáson belül részt vesznek fejlesztő foglalkozásokon, életvezetési foglalkozásokon és színvonalas művészi tevékenységet is végeznek. Az Ambrózia színjátszók drámáznak, míg a Hangadók zenekar akár két órás koncerttel is tud szórakoztatni. Emellett dolgoznak is, szociális és rehabilitációs foglalkoztatás keretén belül. Szőnek, csomagolnak, sorjáznak, és még sok más egyéb tevékenység is szolgálja életüket.

Kapcsolat

Molnár Gábor Műhely Alapítvány

Levélcím: 8400 Ajka, Móra Ferenc utca 30.

Tel: +36-88/213-844

Email: mgma.ajka@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.